torstai 10. syyskuuta 2009

Tervetuloa Seniorpolikseemme

Seniorpoliksemme kehittää ja testaa senioreille tarkoitettuja palveluita ja tuotteita. Esimerkkinä asumis-, koulutus-, virkistys- ja hoivapalvelut. Seniorpolis siis auttaa senioreita heidän elämässään.

Seniorpolis myös koordinoi ja edistää muiden seniorihankkeiden toteutusta. Kehitämme myös hyvinvointialan liiketoimintaa. Uskomme, että Seniorpolis on edelläkävijä ikääntyvien tarpeiden huomioimisessa ja solmukohta seniorien asioiden edistämisessä. Haluamme rakentaa mukavaa elämää senioreille.

Seniorpolis koostuu kolmesta laajemmasta kokonaisuudesta, joiden toteuttamista vahvistimme vuoden 2009 alusta. Kyseessä ovat valmennuksen tarjoaminen hoiva-alan yrittäjille, Living lab -konseptin kehittäminen sekä virkistys-, harrastus-, elämys- ja matkailutoiminnan kehittäminen ja tarjoaminen senioreille.

Viime vuoden aikana huomasimme, että hoiva-alan yrittäjät olivat hyvin kiinnostuneita valmennuksesta. Tartuimme ajatukseen ja tarjoamme nykyisin valmennusta hoiva-alan yrittäjille. Valmennuksien tavoitteena on parantaa hoiva-alan yrittäjien osaamista ja liiketoiminnallista vahvuutta. Valmennuksina tarjoamme erilaisia täsmäkursseja, joissa opetetaan muun muassa talous- ja henkilöstöhallinnon asioita sekä tietysti senioreihin liittyviä asioita.

Living lab -konseptia kehitämme yhdessä Kainuussa esimerkiksi ammattikorkeakoulun ja yliopistokeskuksen kanssa. Living lab tarkoittaa aitoa ympäristöä, jossa voidaan testata ja kehittää erilaisia tuotteita ja palveluja. Ajatuksissamme on, että Ristijärvi olisi yksi osa Kainuun Living lab -ympäristöä.

Näiden kahden kokonaisuuden lisäksi Seniorpolis tarjoaa senioreille yhä enemmän tapahtumia. Järjestämme erilaisia infopäiviä muun muassa sairauksista ja tietysti puhtaasti virkistäviä tapahtumia, joissa seniorit voivat tavata toisiaan.

Lisätietoja hankkeestamme ja Ristijärven kunnasta löydätte Seniorpoliksen nettisivuilta: www.seniorpolis.com ja www.ristijarvi.fi.

Marika Kurth
Seniorpolis -hankkeen projektipäällikkö